Gode tips til forbedring af kantinearbejdet
Erhverv sep 18, 2020
Uanset om det er på en arbejdsplads eller i et studiemiljø, spiller kantinen en vigtig rolle. Maden fra kantinen er i mange tilfælde den primære energikilde i løbet af arbejds- eller skoledagen, og den er dermed til dels ansvarlig for f.eks. koncentrationsniveauet på en arbejdsplads. Men kantinen består af så meget mere end bare maden, og der ligger et noget dybere arbejde en blot madlavning i kantinen. Derfor er der mange forskellige tilgange til at forbedre kantinearbejdet, hvoraf nogle kan læses herunder.
Bedre opbevaring af maden
Når det kommer til kantinen, skal der ikke bare serveres mad – der skal altså serveres mad af god kvalitet. Noget af virksomhedens effektivitet afhænger så at sige af kantinens mad, men udover det giver det bare gladere medarbejdere eller studenter, hvis de går fra kantinen efter at have spist et godt måltid. Det gode måltid starter ved den gode opbevaring af råvarerne, hvor de bliver holdt friske, så maden der kommer ud af dem, også kommer til at smage bedre.
Hygiejne i køkkenet
Selvfølgelig kommer kantinepersonalet ikke på arbejde, hvis der er tegn på sygdom – men hygiejnen i kantinen stopper altså ikke der. Hygiejne er et meget vidt begreb, der strækker sig over flere aspekter af arbejdet i kantinen. F.eks. er der arbejdstøjet i kantinen. Bliver det vasket og tørret på arbejdspladsen eller på studiepladsen, er det der ansvaret ligger, for at dette bliver gjort på en hygiejnisk ansvarlig måde. Her er det en god ide at anskaffe en industri vaskemaskiner og industri tørretumblere for at sikre det bedste resultat.
Udover det betyder rengøringen af køkkenet og salgsområdet også en hel del, fordi det er her bakterier og andre skadelige partikler også særligt kan opholde sig, hvis området ikke bliver ordentligt desinficeret – det er altså også et vigtigt sted at have styr på for at undgå sygdom.